Curs EQ

”Oamenii pot uita ceea ai spus, dar nu vor uita niciodată cum i-ai făcut să se simtă.”           Maya Angelou

Mintea umană este o minte hoinară, iar o minte care hoinărește este o minte nefericită. Abilitatea de a ne gândi la ceea ce nu se întâmplă în momentul prezent este o realizare cognitivă care vine cu un anumit preț emoțional.

Inteligența clasică (IQ-ul) reprezintă potențialul nostru, însă inteligența emoțională este cea cu ajutorul căreia urcăm mai mult sau mai puțin pe scala potențialului nostru nativ. Viteza și complexitatea vieții noastre cauzează o continuă activare a reacțiilor hormonale la stres, declanșând reacția „luptă, fugi sau îngheț”. Inteligența emoțională este un concept umbrelă care înglobează conștientizarea și gestionarea emoțiilor personale și conștientizarea și asistarea în gestionarea emoțiilor celorlalți. Cu cât nivelul de inteligență emoțională este mai ridicat, cu atât suntem mai flexibili, adaptabili, avem puterea de a îmbrățișa viața cu toate nuanțele experiențelor ei și de a ne raporta într-un mod sănătos și funcțional la stările emoționale ale noastre și a celor din jur.

Conținutul programului:

Programul este alcătuit din 10 video-uri scurte, care însumează puțin peste 2 ore, cu idei, tehnici și resurse practice și ușor aplicabile în viața de zi cu zi, menite a te ghida să îți înțelegi și dezvolți propria inteligență emoțională. Fiind un concept vast, primul episod te ajută să înțelegi ce este, ce presupune și de ce inteligența emoțională este unul dintre cei mai importanți factori în sănătatea noastră emoțională și în starea de bine. În continuare, fiecare dintre cele 4 concepte cheie are dedicat câte două episoade cu tehnici și tips-uri ușor de implementat și urmărit. Așadar structura arată cam așa:

1. Introducere în inteligența emoțională
2. Conștientizarea emoțiilor I
3. Conștientizarea emoțiilor II
4. Reglarea emoțiilor I
5. Reglarea emoțiilor II
6. Conștientizarea emoțiilor celorlalți I
7. Conștientizarea emoțiilor celorlalți II
8. Asistarea în reglarea emoțiilor celorlalți I
9. Asistarea în reglarea emoțiilor celorlalți II
10. Încheiere/Concluzii
 

Costul programului este 300 RON

Pentru acces trimite-mi un mesaj completând formularul de mai jos: